Anne adayları dikkat! ‘Basit bir enfeksiyon’ demeyin, erken doğum riski var

Hamilelikte Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Hamilelik sürecinde bağışıklık sistemi, anne adayının ve bebeğin sağlığı için son derece önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları çok önemlidir.

1-Beslenme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Hamilelikte omega-3 yağ asitleri, C vitamini, probiyotikler, protein, demir ve çinko gibi besinleri tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Balık, ceviz, limon, sivri biber, yoğurt, kefir, turşu, yumurta, tavuk, kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, ıspanak ve mercimek gibi besinleri sofranızda mutlaka bulundurun.

2-Bol Sıvı Tüketin

Her gün en az 2 litre su içmeye özen gösterin. Yeterli su tüketmek, idrar yolu enfeksiyonlarından kabızlık ve ödeme kadar birçok sorunu önleyecektir. Ayrıca vücudunuzu enfeksiyonlara karşı dirençli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

3-El Hijyenine Özen Gösterin

Hijyen kurallarına dikkat ederek, ellerinizi sık sık yıkayın ve dezenfekte edin. Özellikle kamuya açık alanlarda bulunduktan sonra ellerinizi temizleyin. Hijyenik olmayan ortamlarda bulunmamaya özen gösterin.

4-Yeterli ve Kaliteli Uyuyun

Her akşam aynı saatte yatağa yatıp, her sabah aynı saatte uyanmaya özen gösterin. Dengeli bir uyku, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacaktır.

5-Kalabalık Ortamlardan Kaçının

Özellikle grip veya soğuk algınlığı belirtileri olan kişilerle teması minimumda tutun. Toplu taşıma araçlarını kullanırken ve kalabalık ortamlarda bulunurken sağlık kurallarına uyun ve maske takmayı ihmal etmeyin.

6-Hasta Kişilerle Temastan Kaçının

Hasta kişilerle temas etmekten kaçının ve mümkünse hasta olan kişilerden uzak durun. Eğer bir arada bulunmanız gerekiyorsa, maske takarak ve hijyen kurallarına dikkat ederek enfeksiyon riskini en aza indirin.

7-Maske Takmayı İhmal Etmeyin

Kalabalık alanlarda bulunmanız gerekiyorsa mutlaka maske takın. Maske takmak, solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmanıza yardımcı olacaktır.

Related Posts

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Doktor Anıl Canbaş neden öldü?

Doktor Anıl Canbaş hayatını kaybederken, tıp camiasını da yasa boğuldu. Dr. Anıl Canbaş’ın ölüm nedeni otopsi ile ortaya çıktı. 

Topuk dikeni nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri

Modern yaşam tarzı ve hareketsizlik, topuk dikeni vakalarının artmasına yol açıyor. Uzmanlar, özellikle uzun süre ayakta çalışanlar, fazla kilolu bireyler ve uygun olmayan ayakkabı kullananların risk altında olduğunu belirtiyor. Topuk dikeni erken teşhis ve doğru tedaviyle büyük ölçüde önlenebilir.