BM, Gazze’deki korkunç durumu gözler önüne serdi: Kimlik tespiti yapılamadı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi’ndeki savaşta hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının hâlâ 35,000’in üzerinde olduğunu fakat Gazze’deki sağlık bakanlığının ölü sayısını güncellediğini belirtti.

İsrail, ölen kadınlar ve çocukların sayılarının neden ani şekilde yarıya indiğini sorgulamıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oren Marmorstein dün yaptığı açıklamada Hamas’ı verileri manipüle etmekle suçlamıştı.

BM sözcüsü Farhan Haq, BM’nin yedi aydır devam eden savaşla ilgili açıklamada bulunurken düzenli olarak başvurduğu bakanlık verilerinin “kimlikleri tamamen tespit edilmiş” 24,686 cesedi kapsadığını belirtti.

New York’ta gazetecilere konuşan Haq, “Kimliklerinin tamamen tespit edilmesi gereken 10,000 daha ceset var. Kadınlar ve çocukların da aralarında bulunduğu bu kişilere ilişkin ayrıntılar kimlik tespit süreci tamamlandığında yeniden belirlenecek” dedi.

Haq, söz konusu verilerin kimlikleri tespit edilen 7,797 çocuk, 4,959 kadın, 1,924 yaşlı ve 10,006 erkeği yansıttığını ifade etti ve “Sağlık Bakanlığı ölenlere ilişkin kimlik bilgilerinin tespit edilmesine yönelik belgeleme sürecinin hâlâ devam ettiğini belirtiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx