Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın programlama dünyasından girişimciliğe kadar birçok alanda büyük avantajlar sunduğuna dikkat çekti.

İnsan İşini Eline Alacak mı?

Akadal, yapay zekayı bilgisayarların insan gibi davranması şeklinde tanımlarken, bu teknolojinin özellikle programlama alanında bazı işleri insanlardan alabileceğine işaret etti. Ancak kritik detaylar için hala uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da belirtti. Yazılım geliştirmenin büyük bir kısmının %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini söyledi.

Tekrarlayan İşler Artık Yapay Zeka İle Yürütülecek

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkin olduğunu vurgulayarak, “Aynı işleri tekrar tekrar yaptığımız durumlar için yapay zeka bize çözümler sunuyor” dedi. Bu nedenle gelecekte tercih edilen mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak olduğunu ve kişisel becerilere odaklandığını belirtti. “Belirli bir alanda uzmanlaşmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Girişimcilik Potansiyeli

Akadal, yapay zekanın bireysel ve kurumsal anlamda büyük dönüşümler yaratacağını belirterek, “Teknolojinin iş dünyasını nasıl etkileyeceğini henüz göremedik” dedi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduğunu söyledi. “Gelişmemiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeden daha iyi bir girişim çıkabilir” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Yapay zeka ile oyun geliştirmenin 3 sırrı!

Yapay zeka (AI), oyun geliştirme süreçlerini kökten değiştiriyor ve bilimsel araştırmalar bu dönüşümün temel taşlarını oluşturdu. Geleneksel yöntemlerin ötesine geçen yapay zeka teknolojileri, oyun endüstrisinde daha hızlı, yaratıcı ve …

ChatGPT çöktü mü, 10 Haziran ChatGPT’de sorun mu var?

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcı, 10 Haziran 2025 sabahı itibarıyla ChatGPT’ye erişim sorunları yaşıyor. Peki, ChatGPT çöktü mü?

Fransa Açık’ta Iga Swiatek yarı finale çıktı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) Polonyalı Iga Swiatek, Ukraynalı Elina Svitolina’yı 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Yeni keşfedilen bir mumyanın üzerindeki dövmeler arkeologları şaşkına çevirdi

And Dağları’nda 800 yıl önce yaşamış olduğu tespit edilen bir kadın mumyanın yüzüne ve bileğine, daha önce benzeri görülmemiş dövmeler işlendiği keşfedildi.

WhatsApp’ta fotoğraf dolandırıcılığı: Tüm verileri ele geçiriyorlar

İki milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp’ta yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Siber suçlular, bu yeni yöntemle zararsız görünen fotoğraflar göndererek tüm bilgilerinizi ele geçiriyor…

Ankesörlüde jeton yeni düştü

Bir neslin en önemli iletişim aracı ankesörlü telefonların ülke genelindeki sayısı, 37 bine kadar düştü. Artık ihtiyaç duymasak da doğal afet, siber saldırı ve savaş gibi durumlarda yaşanacak kesintilerin alternatifi ankesörlü telefonlar. 2024’teki küresel internet sorunu ve geçen ay İspanya’nın 60 saat elektriksiz kalması gibi örnekler, bu araçların stratejik önemini hatırlattı.