İki Gün Arayla 3 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Tedavi Sonrası 4 Kişi Gözaltında!

Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nde geçen ay yaşanan trajik olayın ardından 4 kişi gözaltına alındı.

25 Mayıs’ta 08.00-12.00 ve 12.00-16.00 seanslarında diyalize giren hastalar çeşitli şikayetlerle hastaneye geldi. Baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı gibi belirtiler görüldü. Bazı hastalar nakil aracından inemedi.

AMBULANSLAR HAREKETE GEÇTİ

Durumu ağırlaşan 18 hasta ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildi. Yetkililer farklı illerden ambulans talep etti. Sağlık Bakanlığı, gün içinde diyalize giren 33 hastanın hastanelere gönderilmesini istedi. Hastalardan 23’ü Antalya’da, 6’sı Afyonkarahisar’da, 3’ü Isparta’da, 1’i Denizli’de tedaviye alındı.

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Mustafa Demir (70), Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 28 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Saniye Aksöz (88) ve Somalili Amina Abas Jama (67) ise Antalya Şehir Hastanesi’nde 29 Mayıs’ta vefat etti. Bir hastanın Antalya’da, bir diğerinin Isparta’da tedavisi devam ediyor. Diğer hastalar taburcu edildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 4 GÖZALTI

Valilik kararıyla kapatılan diyaliz ünitesindeki olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Adli soruşturma kapsamında, Burdur Devlet Hastanesi’nde görevli sekreter M.C. ve elektrik teknisyeni İ.S. ile bağımsız çalışan makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A. gözaltına alındı. Şüpheliler, ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ ve ‘Taksirle yaralama’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx