Kemik kaybı yaşayan hastalara implant umudu

Yeni Sinüs Lifting Yöntemi İle İmplant Tedavisi Kolaylaşıyor

İmplant yaptıramayan hastalar için yeni bir umut kapısı açıldı. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, kemik desteği yetersiz olan bölgelerde bile implant tedavisinin artık mümkün hale geldiğini belirtti. Bu yenilikçi cerrahi yöntem, sinüs lifting olarak adlandırılıyor.

İmplant Tedavisindeki Önemli Engeli Aşma Yöntemi: Sinüs Lifting

Diş kaybı sonrasında meydana gelen kemik erimesi, üst arka çenede implant tedavisini imkansız hale getirebiliyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, sinüs boşluğunun kemik hacmini azaltarak implant uygulamasını zorlaştırdığını ifade etti. Sinüs lifting operasyonu sayesinde, sarkmış sinüs boşluğu cerrahi bir yöntemle yukarı taşınarak bölgeye kemik grefti ekleniyor. Bu sayede, implant için gerekli kemik yüksekliği sağlanarak tedavi mümkün hale geliyor.

İşlem Süresi ve Hasta Konforu

Sinüs lifting işleminin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ve genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürdüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, hastaların işlem sonrasında hafif bir şişlik ve hassasiyet yaşayabileceğini ancak bu durumun kısa sürede geçtiğini vurguladı. Ağrıların reçete edilen ağrı kesicilerle kolayca kontrol altına alınabildiğini söyledi.

İmplantın Kalıcılığı Artıyor

Uzun vadeli başarılarıyla dikkat çeken sinüs lifting yöntemi, implantın kemiğe daha iyi entegre olmasını sağlayarak kalıcılığını artırıyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, bu yöntemle yapılan implantların doğal dişler kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu belirtti.

Hangi Hastalar İçin Uygun?

Sinüs kaldırma özellikle uzun süre dişsiz kalan ve ciddi kemik kaybı yaşayan hastalar için öneriliyor. Eğer üst çene arka bölgesinde kemik yüksekliği belirli bir seviyenin altına düştüyse, sinüs lifting operasyonu ile bu sorun giderilebiliyor. Bu sayede hastalar estetik ve fonksiyonel dişlere yeniden kavuşabiliyor.

Related Posts

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

1 bardak içince mideyi hafifletiyor! Mucize tarifin sırrı zencefilde saklı

Düzenli olarak probiyotik gıdalar yeseniz ve bağırsak sağlığına uygun alışkanlıklar edinseniz bile, ara sıra mide bulantısı yaşamanız normaldir. Neyse ki böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini birazdan öğreneceksiniz! Daha detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Karaman’da Bir Adam Evinde Ölü Bulundu

Karaman’da 39 yaşındaki adam evinde ölü bulundu KARAMAN – Karaman’da 39 yaşındaki adam, arkadaşı tarafından evinde ölmüş halde bulundu. Olay, akşam saat 22.40 sıralarında Gazi Dükkan Mahallesi 128. Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci …

Gizli Kalp Problemleri Ani Ölümlere Yol Açabiliyor

Gizli kalp problemleri ölüme neden olabilir Kalbinizi tanıyarak spor yapın BURSA – Halı sahalarda artan ölümlerin ardında gizli kalp problemleri bulunabileceğine dikkat çeken Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir