Makro Guru’dan Epik ETH Tahmini, Tron Mucidi Büyük Oynuyor!

SEC’in spot Ethereum ETF‘sine ilişkin kararının son tarihi yaklaşıyor. 23 Mayıs gibi erken bir tarihte karar çıkacağı beklentisiyle kripto dünyasında hareketli günlere tanık oluyoruz. Sektörün önde gelen analistleri onay olasılığını %25’ten %75’e çıkararak heyecanı artırdı. Bu iyimser görünüm, ETH fiyatının sadece bir günde %20’den fazla artırdı. Bununla birlikte Makro Guru Raoul Pal, Ethereum için daha fazlasını bekliyor. Bir diğer tarafta bir kripto balinası olan Tron mucidi Justin Sun, ETH’de büyük oynuyor.

Raoul Pal’dan destansı Ethereum (ETH) tahmini!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasanın gündemini Ethereum ETF belirliyor. Kısa süre içinde onay ihtimalinin artmasıyla ETH tam anlamıyla patlama yaşadı. Öte yandan Ethereum için her şey yeni başlıyor olabilir. Önde gelen kripto para uzmanı Raoul Pal, bu gelişmenin potansiyeline ağırlık verdi. ETF’ye yönelik büyük talebin, Ethereum’un %30’unun stake’de olması ve devam eden yakma süreçlerinin arzı son derece olumsuz hale getirmesiyle birleştiğinde, “muz bölgesi karesi” olarak tanımladığı şeyi yaratabileceği bir senaryonun altını çizdi. Bu terim, üstel büyüme ve piyasa dengesizliği dönemini ifade ediyor.

Raoul Pal’a göre, bu koşullar gerçekleşirse, Ethereum benzeri görülmemiş fiyat artışları görebilir. Pal, bu senaryonun halihazırda gerçekleşmekte olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, ETH tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında, NFT’lerin büyük bir patlama yaşayacağını tahmin ediyor. Ethereum, 8 Kasım 2021’de 4.868 dolar ile yüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Bu yüzden, Pal’in tahmini özellikle dikkat çekici. ETH’nin fiyatı şu anda bu ATH’den %29’dan daha az uzakta. Ancak, sahne önemli piyasa faaliyeti için ayarlanmış görünüyor.

Tron mucidi Justin Sun ETH’de büyük oynuyor!

Tron’un kurucusu Justin Sun, yaklaşık 2,45 milyar dolar değerinde ETH’yle önemli bir hisse biriktirdi. Böylece, Sun Ethereum’un büyük bir sahibi olarak ortaya çıktı. Toplam 665.000 ETH’lik bu büyük portföy, kripto para sektöründeki en büyük varlıklardan birini temsil ediyor. Sun’ın 2023 sonundan Nisan 2024’e kadar süren son satın alma çılgınlığı, kripto topluluğu içinde piyasa üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin yaygın tartışmalara yol açtı.

Sun’ın satın alma stratejisi, farklı platformlarda gerçekleştirilen bir dizi işlemi içeriyordu. Özellikle, ETH başına ortalama 2,984 dolar fiyatla 390.000 ETH aldı. Sun, 26 Aralık 2023’ten 5 Ocak 2024’e kadar, öncelikle merkezi borsalar aracılığıyla, her biri ortalama 2.262 dolar fiyattan 17.883 ETH satın aldı. Daha sonra, 8-25 Şubat tarihleri arasında, on-chain işlemler ve 0x7a9…095 adresinden para çekme işlemlerinin bir kombinasyonunu kullanarak, ortalama 2.869 dolar fiyatla 525,24 milyon dolar karşılığında 173.863 Ethereum satın aldı.

Sun’ın faaliyetleri Nisan ayında Binance’ten daha fazla para çekerek yoğunlaştı. Ortalama 3.138 dolar fiyattan 176.117 ETH satın aldı. Ardından, bunu 27-29 Nisan tarihleri arasında ortalama 3.244 dolar fiyattan 22.316 ETH satın alarak takip etti. Sun’ın sahip olduğu varlıklar stratejik bir yaklaşım sergiliyor. Cüzdanlarında 247.000 ETH bulundururken, kalan 417.000 ETH’yi çeşitli platformlarda aktif olarak stake ediyor. Bu stake etme faaliyeti, Sun’ın Ethereum’un uzun vadeli potansiyeline duyduğu güveni yansıtıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx