Samsung’un, Exynos 2600 için 2nm yonga seti üzerinde çalıştığı bildirildi

Bu ayın başlarında Samsung, Gate All Around (GAA) tasarımını kullanarak ilk 3nm Exynos yonga setinin seri üretimi için hazırlık yaptığını duyurdu. Ancak hangi yonga seti olduğu belli değil. Gelecek yılki Galaxy S25 için Exynos 2500 mü? Belki. Ya da birkaç ay içinde Galaxy Watch7 ile tanıtılması beklenen Exynos W1000 olabilir mi? O da mümkün.

Şirket ayrıca geleceğe yönelik planlar yapıyor. ETNews’in haberine göre, 2nm yonga seti olan Exynos 2600 üzerinde çalışmalar başlamış durumda. Thetis kod adlı bu yonganın seri üretimi, 2025’in ikinci yarısında başlayacak ve bu yongalar Galaxy S26 için kullanılacak.

Bazı raporlar, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 için 4nm düğümüne bağlı kalacağını iddia ediyor, bu da Exynos 2500’ün yarı iletken avantajına sahip olabileceğini gösteriyor. Diğer raporlara göre ise Gen 4 yongası, TSMC’nin 3nm (N3E) düğümünde üretilecek. Apple’ın geçen yıl TSMC’nin 3nm üretim kapasitesinin %90’ını güvence altına aldığı bildirilmişti, ancak bu yılki talep düşmüş olabilir, bu yüzden planlar değişebilir.

Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, bir Tayvan haber kaynağına göre, Samsung’un 3nm GAA Plus (GAP) düğümünde üretilecek Snapdragon 8 Gen 4 yongaları Galaxy cihazlarında kullanılacak ve bu 2025’te başlayacak.

TSMC de 2nm düğüm üzerinde çalışıyor, ancak bu fabrikaların muhtemelen iPhone 17 Pro ve bazı Mac’ler için yonga üretmekle meşgul olacağı tahmin ediliyor. iPhone 17 serisi 2026’da çıkacak, bu yüzden 2nm düğümünde Apple ve Samsung arasında bir rekabet yaşanacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Samsung yonga seti üretiminde Qualcomm’dan daha mı etkin ve üretken hale gelmeye başladı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx