Tramvay hattına giren araç nedeniyle sınav öncesinde seferler durdu

İstanbul’da Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’na giren araç nedeniyle, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde seferler yaklaşık 1 saat yapılamadı.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, “Tramvay hattına UKOME kararı ile belirlenen araçlar dışında araç giremez. Bugün sabah sınav saatinden önce, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımıza izinsiz giren banka aracı nedeni ile 58 dakika boyunca seferlerimiz Yusufpaşa-Beyazıt istasyonları arasında yapılamamıştır” denildi.

Öğrenciler ve ailelerinden özür dilenen açıklamada, araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Sınava girecek öğrencileri zamanında ve konforlu bir şekilde okullarına ulaşmak önceliği ile çalışıyor, hattımızda yaşanan bu olay nedeniyle gençlerimize ve ailelerine üzüntülerimizi iletiyoruz. Söz konusu araç ile ilgili hukuki sürecin başlatılacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yarın sınav saati başlangıcına kadar; hatlarımıza izinsiz giren araçlarla ilgili yasal işlem başlatılacaktır. UKOME kararı ile hatta giriş izni olan araçların da tramvay hatlarımızı kullanmamasını önemle rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx